Full service web hosting, great prices and support. Starts at $1.99/month!
Results 1 to 9 of 9

Thread: Authorize.net SIM doesn't return to checkout page

  1. #1
    Active Member
    Authorize.net SIM doesn't return to checkout page


    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    236
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support our site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Total Contributions For

    jmelson     $ 50.00
    Rep Power
    16


    Default Authorize.net SIM doesn't return to checkout page

    I need to use Authorize.net SIM so I can avoid a bunch of difficult PCI requirements. I had it working on my old store for years. Now, I have built a new store with osCmax 2.5.4

    So, I set up the SIM module, and it gets the customer to their page to enter the credit card #, but when they click "pay now" it POSTs back to my store WITHOUT an osCid. I'm thinking that is the problem. Here's a log of that POST :
    198.241.206.38 - - [24/Jan/2018:12:37:46 -0600] "POST /osc2.5/catalog/checkout_process.php HTTP/1.1" 302 384 "-" "-"

    I have authorize.net set to refer the receipt back to /osc2.5/catalog/checkout_process.php with a POST operation, which is how it was set for the old store. Is this still the correct URL to refer back when the CC processing is complete? (Because of the way Authorize.net's SIM works, it can't be tested behind a firewall with NAT.)

    The code in the SIM module that seems to be responsible for sending the receipt link is now :
    tep_draw_hidden_field('x_relay_response', 'TRUE') .
    tep_draw_hidden_field('x_receipt_link_url', tep_href_link(FILENAME_CHECKOUT_PROCESS, '', 'SSL', false)) .

    Although the stock module was this :
    tep_draw_hidden_field('x_relay_response', 'TRUE') .
    tep_draw_hidden_field('x_relay_url', tep_href_link(FILENAME_CHECKOUT_PROCESS, '', 'SSL', false)) .

    Neither of these seems to make any difference. Does FILENAME_CHECKOUT_PROCESS have a proper value? It certainly doesn't occur anywhere else in the module.

    What the customer sees is immediately after clicking "pay now" on authorize.net, they are back at my store's new customer login page. Authorize.net DOES charge the customer's card correctly, and email a receipt to them.

    Thanks for any help with this. I have now gone LIVE with this store, so it is a fairly urgent issue!

    Jon

  2. #2
    Active Member
    Authorize.net SIM doesn't return to checkout page


    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    236
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support our site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Total Contributions For

    jmelson     $ 50.00
    Rep Power
    16


    Default Re: Authorize.net SIM doesn't return to checkout page

    Just to condense this to the minimum:
    osCmax 2.5.4 and Authorize.net SIM
    Customer goes through checkout, is sent to Authorize.net-hosted page to enter credit card number, clicks "pay now" and then he's back at my store's login page.
    Authorize.net does charge the customer's card.

    Thanks,

    Jon

  3. #3
    Active Member
    Authorize.net SIM doesn't return to checkout page


    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    236
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support our site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Total Contributions For

    jmelson     $ 50.00
    Rep Power
    16


    Default Re: Authorize.net SIM doesn't return to checkout page

    OK, problem solved, with a VERRRY old post on osCommerce
    Sessions settings :
    Force Cookie : FALSE
    Check SSL ID : TRUE
    Check User : FALSE
    Check IP : FALSE
    Prevent Spider : TRUE
    Recrease Session: FALSE

    And, it now comes back with the checkout success page! WOOHOO! As far as I know, my store is now 100 % functional!

    Thanks a lot guys, but this shouldn't be so hard! Some of these settings have mysterious and arcane side effects that don't seem to be documented.
    And, eventually, SIM is going to be retired. osCmax doesn't seem to have a module for their replacement service.

    Jon

  4. #4
    Active Member
    Authorize.net SIM doesn't return to checkout page


    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    236
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support our site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Total Contributions For

    jmelson     $ 50.00
    Rep Power
    16


    Default Re: Authorize.net SIM doesn't return to checkout page

    UGH! This messes up the link to the "For more information, please visit this <link> that is linked to under the picture when the customer clicks on a product.
    The link that shows is something like :

    (Argh, the message system is munging this URL I want to show)
    h t t p: / / pico-systems.com/osc2.5/catalog/redirect.php?action=url&goto=pico-systems.com/fanuc_pins.html

    (OK, so, these pages are NOT within the osc2.5/catalog/* directory, they are in the same level that the osc2.5 directory is in. Is that somehow causing this problem?)

    But, when you click on it, you get thrown back to the login page, instead of redirected. This was caused by the above settings to solve the Authorize.net SIM return to the checkout_process page.

    Anybody know which of those settings makes the "for more info" link not work?

    There's no need to do this redirect stuff, just giving the raw URL I entered in the product page would be fine. Anybody know how to just turn off that redirect?

    Thanks,

    Jon
    Last edited by jmelson; 01-26-2018 at 09:12 PM.

  5. #5
    Active Member
    Authorize.net SIM doesn't return to checkout page


    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    236
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support our site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Total Contributions For

    jmelson     $ 50.00
    Rep Power
    16


    Default Re: Authorize.net SIM doesn't return to checkout page

    OK, this horrible mess comes from templates/fallback/content/product_info.tpl.php on line 242 which says :
    <td class="productinfo_boxes"><?php echo sprintf(TEXT_MORE_INFORMATION, tep_href_link(FILENAME_REDIRECT, 'action=url&goto=' . urlencode($product_info['products_url']), 'NONSSL', true, false)); ?></td>

    What I'd like to do is just cut out "pico-systems.com/osc2.5/catalog/redirect.php?action=url&goto=" and just leave the simple h t t p : / / and the entry I made on the product page. Is there a simple way to do that?

    Thanks,

    Jon

  6. #6
    osCMax Development Team

    Authorize.net SIM doesn't return to checkout page

    ridexbuilder's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Haggisland
    Posts
    4,133
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support our site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Total Contributions For

    ridexbuilder     $ 15.00
    Rep Power
    96


    Default Re: Authorize.net SIM doesn't return to checkout page

    a. Looks like you've maybe resolved the redirect.
    b. Don't like the look of those session settings but if it works who am I to question? Watch out for possible consequences though, eg. shopping cart items.
    c. Wrap code on this forum with the code, html or php tags.
    d. Yup, I've always had 'fun' displaying external links on the forum.
    e. There used to be a list of the various internal functions of osC but likely well out of date now.
    f. A template is just that, you can choose what it looks like and displays - just don't mess with the fallback one!
    g. Now to turn on SEO URLs :-p
    h. You've got a weird thing going on with the index page and slideshow.

    From your index page
    If you get a blank page or hang when you click checkout, please remove all accent marks from your name and address and try again. The USPS and FedEx shipping quote service can't handle these characters.
    Looks like some HTML Entities processing is required. Perhaps Michael_S can assist with this one, or via osC forum.

    Developers resource at bitbucket
    *** *** ***
    oscmax.co.uk / ejsolutions.co.uk
    Hosting plans with installation, configuration, contributions, support and maintenance.
    *** FREE osCmax hosting available ***
    oscmaxtemplates.com

  7. #7
    Active Member
    Authorize.net SIM doesn't return to checkout page


    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    236
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support our site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Total Contributions For

    jmelson     $ 50.00
    Rep Power
    16


    Default Re: Authorize.net SIM doesn't return to checkout page

    Quote Originally Posted by ridexbuilder View Post
    a. Looks like you've maybe resolved the redirect.
    YES, this is now working with Authorize.net SIM!
    b. Don't like the look of those session settings but if it works who am I to question? Watch out for possible consequences though, eg. shopping cart items.
    So far, I have not seen anything odd, but may have to test some more. Do you have a better suggestion"
    d. Yup, I've always had 'fun' displaying external links on the forum.
    Worked just FINE on 2.5RC1, I'd swear it was working fine on this 2.5.4 store about 4 days ago???
    f. A template is just that, you can choose what it looks like and displays - just don't mess with the fallback one!
    I AM messing with fallback, but in one VERY specific place that only affects those More info URLs. I will check that it doesn't affect anything else.
    h. You've got a weird thing going on with the index page and slideshow.
    Hmmm? What's the weird thing? I do see that there's a repeated background of one of the slideshow pictures. Maybe because I have not set up a background image for that.

    Thanks,

    Jon

  8. #8
    osCMax Development Team

    Authorize.net SIM doesn't return to checkout page

    ridexbuilder's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Haggisland
    Posts
    4,133
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support our site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Total Contributions For

    ridexbuilder     $ 15.00
    Rep Power
    96


    Default Re: Authorize.net SIM doesn't return to checkout page

    b. My usual settings..
    Code:
    Force Cookie : True
    Recreate Session: True
    f. Sighs.
    Should be templates/pico/content/product_info.tpl.php
    g. yup, repeating background - try resizing your slideshow to fit the available width.
    Last edited by ridexbuilder; 01-27-2018 at 09:02 AM.

    Developers resource at bitbucket
    *** *** ***
    oscmax.co.uk / ejsolutions.co.uk
    Hosting plans with installation, configuration, contributions, support and maintenance.
    *** FREE osCmax hosting available ***
    oscmaxtemplates.com

  9. #9
    Active Member
    Authorize.net SIM doesn't return to checkout page


    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    236
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support our site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Total Contributions For

    jmelson     $ 50.00
    Rep Power
    16


    Default Re: Authorize.net SIM doesn't return to checkout page

    Quote Originally Posted by ridexbuilder View Post
    b. My usual settings..
    Code:
    Force Cookie : True
    Recreate Session: True
    Recreate Session TRUE is OK, but Force Cookie TRUE causes the error with Authorize.net SIM. So, I will have to leave that set to FALSE.

    Thanks,

    Jon

Similar Threads

  1. Login and Return to same page
    By michael_s in forum New osCommerce Contributions
    Replies: 0
    Last Post: 11-05-2016, 10:21 PM
  2. Login and Return to same page
    By michael_s in forum New osCommerce Contributions
    Replies: 0
    Last Post: 07-28-2010, 09:01 PM
  3. Login and Return to same page
    By michael_s in forum New osCommerce Contributions
    Replies: 0
    Last Post: 05-04-2010, 12:00 AM
  4. credit card info doesn't show in authorize.net module
    By gmartini42 in forum osCmax v1.7 Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 02-15-2005, 09:55 PM
  5. after changing to FreeBSD, authorize.net module doesn't work
    By superman in forum osCommerce 2.2 Installation Help
    Replies: 3
    Last Post: 03-02-2004, 01:29 AM

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •