Results 1 to 6 of 6

Thread: accent mark in name supresses that line is ship to address

  1. #1
    Active Member
    accent mark in name supresses that line is ship to address


    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    236
    Total Contributions For

    jmelson     $ 50.00
    Rep Power
    16


    Default accent mark in name supresses that line is ship to address

    I am running osCmax 2.5.4 A customer entered his company name in the "first name" field, and his whole name in the "last name" field.
    When you display the order, the first line of ship to is just a blank area. So, both first name and last name fields did not print out on the order detail page. In each position (customer, ship to and billing), it was just blank.

    He entered this as first name : Microcube S�rl

    The letter after S is an a with some accent, it displays as a black diamond with a white question mark in it, on my Ubuntu system with Firefox browser.

    This caused some trouble at the Swiss post office.

    Any suggestions if this is an easy fix? I do know that FedEx and USPS APIs throw a fit if there is any accent mark in the address, so they do need to be filtered out when requesting the rate quote.

    Thanks,

    Jon

  2. #2
    Active Member
    accent mark in name supresses that line is ship to address


    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Vancouver, BC, Canada
    Posts
    476
    Total Contributions For

    JRR     $ 180.00
    Rep Power
    67


    Default Re: accent mark in name supresses that line is ship to address

    Yeah, that is annoying, you have to strip all the accents automatically while the customer is entering them. It can be done - I just can't recall how we did it...and a bit busy at the moment. Do a search on these forums for the answer - I am pretty sure that the answer is here somewhere. If not then search the osCommerce forums as this problem shows up there too.

  3. #3
    osCMax Development Team

    accent mark in name supresses that line is ship to address

    ridexbuilder's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Haggisland
    Posts
    4,128
    Total Contributions For

    ridexbuilder     $ 15.00
    Rep Power
    96


    Default Re: accent mark in name supresses that line is ship to address

    duplicated
    Last edited by ridexbuilder; 07-26-2019 at 07:44 AM.

  4. #4
    osCMax Development Team

    accent mark in name supresses that line is ship to address

    ridexbuilder's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Haggisland
    Posts
    4,128
    Total Contributions For

    ridexbuilder     $ 15.00
    Rep Power
    96


    Default Re: accent mark in name supresses that line is ship to address

    duplicated - editing appears to have gone awry.
    Last edited by ridexbuilder; 07-26-2019 at 07:45 AM.

  5. #5
    osCMax Development Team

    accent mark in name supresses that line is ship to address

    ridexbuilder's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Haggisland
    Posts
    4,128
    Total Contributions For

    ridexbuilder     $ 15.00
    Rep Power
    96


    Default Re: accent mark in name supresses that line is ship to address

    This is due to character sets and has/does still cause me grief in different areas of stores - I have an email one just now with £ (GBP) that I just haven't found time for.
    Look at the catalog/includes/languages/english/locale/locale.php , plus the character set of your SQL db can be problematic if it doesn't match. I remember using a specific ISO char. set for Irish names, for example. A lot of US-centric sites use ISO_8859-1 which doesn't help (limited accented characters). UTF-8/UTF-16 is where everything should be focused but computing language translations have always been messy, IME.
    Example: utf 8 - What is the difference between UTF-8 and ISO-8859-1? - Stack Overflow

    I really wish I could put together a definitive guide. Takes me back over 30 years. :-/

    Developers resource at bitbucket
    *** *** ***
    oscmax.co.uk / ejsolutions.co.uk
    Hosting plans with installation, configuration, contributions, support and maintenance.
    *** FREE osCmax hosting available ***
    oscmaxtemplates.com

  6. #6
    Active Member
    accent mark in name supresses that line is ship to address


    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Vancouver, BC, Canada
    Posts
    476
    Total Contributions For

    JRR     $ 180.00
    Rep Power
    67


    Default Re: accent mark in name supresses that line is ship to address

    Our problem is Canada Post and probably FedEx hates accents (and French is our other official language!). So addresses get corrupted all sorts of ways when characters outside of standards are used. I think I found a cure, but can't recall what it was. I do know this topic has come up before a few years back and I outlined at the time (AIR) what I did to 'fix' it...or maybe not. No time to help right now though, so I suggest the OP hunt through this forum and try other search terms - something about "corrupted address" for example...

Similar Threads

  1. [Catalog Issue] Address Format and Address Line 2 - Suburb (Admin and Catalog issue)
    By JRR in forum Bugs and Problems
    Replies: 2
    Last Post: 01-10-2013, 12:14 PM
  2. [Admin Issue] Address Format and Address Line 2
    By ridexbuilder in forum Bugs and Problems
    Replies: 5
    Last Post: 11-11-2011, 11:51 AM
  3. Ship only to payment address?
    By dubhros in forum osCommerce 2.2 Modification Help
    Replies: 0
    Last Post: 09-28-2008, 08:59 AM
  4. No ship method and ship address on invoice and packing slip
    By GeorgeW in forum osCmax v2 Installation issues
    Replies: 0
    Last Post: 08-20-2005, 11:20 AM
  5. Address book address line ordering
    By Anonymous in forum osCmax v1.7 Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 11-29-2003, 04:54 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •